sâmbătă, 19 iulie 2014

Jurnal de front - chickens war

Avem gaini! Niste tigani foarte cumsecade de altfel, si-au lichidat orataniile scotandu-le la vanzare, asa ca am achizitionat si noi ultmele 6 bucati. 20 de lei bucata de gaina outoare dupa cum urmeaza: 2 de 1 an, 2 de 2 si 3 ani si 2 de 4. Sau aproximativ... Le-am injghebat un cotet si un tarc, le-am luat porumb si grau si am asteptat oole aratandu-le din cand in cand cutitul sa le readucem minte de obligatiile lor. Pana la urma doar una s-a tras pe cur...





















Obligatii sociale ne-au fortat sa parasim tabara in fatidica noapte de 18 spre 19 iulie 2014. Astazi am revenit nerabdatori, insa ce ne-au vazut ochii cu greu poate fi descris.Gardul de la cotetul gainilor era daramat, fulgi si pene imprastiate in toate directiile (le-am adunat cu tristete si s-ar putea sa ne ajunga de o perna), cortul rulotei era devastat iar gainile... nicaieri.
















Ne-am pornit pe pui-pui-it, pe strigat, pe cautat. Am descoperit cu bucurie o gaina sub cotet, in cuibar si, dupa alt set de pui-pui-ieli, a aparut si gaina Tina (numita dupa Tina Turner din cauza frizurii), ce-i drept cu doar doua pene in coada, dar destul de vioaie. A treia gaina am descoperit-o pe neasteptate in timp ce strangeam dezastrul din cort, langa fotoliul imperial, sub izopren, foarte depresiva, foarte jumulita, insa cu un ou langa ea. A inceput sa se infiripe speranta in sufletele noastre, mai ales din cauza faptului ca, desi erau pene peste tot,gramajoare-gramajoare, nu era nicio urma de sange. A patra gaina s-a itit singurica din iarba inalta, la fel de jumulita, desigur.
















Ultimele doua au fost de negasit si ne-am resemnat cu bilantul, de altfel bunicel, al asediului salbatic la care au fost supuse de catelandrii de la stana vecina, credem noi. Daaaar, cand ne asteptam mai putin, din  varful stivei de lemne din spatele budei am putut vedea prin iarba  cea de-a cincea gaina, Acum deja eram nemultumiti deoarece, daca la inceput ne doream macar o gaina supravietuitoare, acum le voiam pe toate sase. Prin urmare, sesiune de pui-pui-it prin ploaie si pieptanat fanul in sectiuni inguste... fara succes. Deja se apropia seara. Doar ca, deodata cu seara se intorc vacile si vacile sperie gainile care se ascund in iarba, asa ca gaina numarul sase s-a ivit din directia opusa celei in care pui-pui-am noi uzi ciuciulete.Asadar, suntem in masura sa raportam ca nu au fost victime, avem toate cele 6 gaini cu mult mai putine pene pe ele, basca trei oua pe ziua de azi. Cu 5 din prima zi, iese la contabilitate un total de 8 oo! Si le-am facut si usa la cotet ca sa fie in siguranta peste noapte.

2 comentarii:

  1. tare episodul cu gainile razboinice,...si-au fost antrenate doar o zi.
    -gabel-

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia astept urmatoarele voastre aventuri ! :))

    RăspundețiȘtergere