duminică, 19 octombrie 2014

In alte roluri...

Cu siguranta ca viata in lunca nu ar avea culoare, dar mai ales miros si sunet fara ei. Iata coechipierii, de fapt chiar familia noastra necuvantatoare, care ne invata si ne ajuta sa ne apropiem de natura si natural:

Pe Gruia il cunosc mai toti. Vestea buna este ca acum se cunoaste si batranul Gruia pe sine. Este caine ciobanesc cu absolut tot ce implica asta, bune si rele: paza, viata de haita, reglarea teritoriului cu haitele de la stanele vecine (capitol la care se descurca admirabil, de cele mai multe ori prin "vorba buna"), haiturea cirezii de vaci (ce-i drept, nu mereu oportuna) si a lu' nenea biciclistu' (asta nu-i oportuna chiar deloc).

Novac, mai tanarul si nesabuitul Novac isi face treaba cum se cuvine, cu exceptia pasiunii pentru incursiunile in teritoriul haitei de pe deal si pentru haituitul turmei de oi vecine, spre disperarea lui Nea Gigi care nu poate aduce oile la adapat.Linda ne-a imbogatit mini-comunitatea mixta cu Ionela si Ciprian, zisi purcelusii, zisi mieluseii, zisi puricosii si ne-a aratat cum o mama-catelusa isi pazeste, ingrijeste si hraneste puii, mai cu lapte, mai cu soricei vanati pentru ei.Tina, zisa Ranjita, o matusa devotata pentru purcelusi pe care ii supravegheaza,ii purica si cu care se joaca mai mereu.Nicu (zis si Nicolae) si Stela sunt calutii nostri, puternici, maiestuosi si empatici, fara ajutorul carora nu ne-am fi descurcat.Harmaneanca e vacuta rebela care neincetat se dezice de cireada si se alatura la masa lui Nicu si Stelei. Poate vom reusi sa o convingem intr-un final ca e vaca si nu cal. Bine ca da lapte.Nutica, dragoste cu nabadai... Nutica a sapat transee pe tot campul, in cort, sub rulota, in gradina, rontaie tot, inclusiv mancarea noastra (motiv pentru care a trebuit sa achizitionam cutii de plastic cu capac si sa facem seara de seara ritualul de adunat si carat tot ce este rontaibil in masina). Dar e Nutica noastra si ne-am resemnat. Si apoi, Gigel din clanul Nuticilor, cel schiop, cu botul coroiat si ochi exoftalmici e acum colegul nostru de cort, membru al familiei cu drepturi depline.Nevastuica jucausa Nausica e un membru recent al tribului. A descoperit bogatia ascunsa noapte de noapte in masina si ni s-a alaturat, inca timid.Si uite asa, caini, vaci, oi, magari, soricei, nevastuici, vulpi, iepuri, potarnichi, grauri, vulturi si cate si mai cate alte animale si pasari ne invata zi de zi, fiecare pe limba lui, lectia vietii autentice. Ne dorim sa fim elevi din ce in ce mai buni.

Un comentariu:

  1. Minunaaat! De poveste! Nu ca nu ati face-o daca nu v-as mai incuraja si eu, dar nu ma pot abtine: Enjoy!
    &greetings&hugs from babylon

    RăspundețiȘtergere